• O nas
  • Rezerwacje
  • Menu
  • Karta win
  • Karta koktajli
Instagram Facebook
Polityka Prywatności
  • Menu
  • Karta win
  • Karta koktajli
  • O nas
  • Rezerwacje
WIOSNA 2025 / SPRING 2025

PRZYSTAWKI

Vegetarian dania wegetariańskie Gluten free dania bezglutenowe
Pieczywo własnego wypieku,
na eko mące, oliwa szczypiorkowa, bite masło z solą Maldon
19
Ostrygi Julina Speciale No2,
Francja/ delikatnie słone, posmak orzecha laskowego
Gluten free
1 szt./23
Tatar z polędwicy wołowej,
marynowane borowiki, pikle, lubczyk, grzanka, sałaty z winegret /przygotowywana przy stole/
64
Pierogi z pieczoną kaczką,
świeży majeranek, żurawina, antonówka, wędzona śmietana
44
Tuńczyk Bluefin,
czarna trufla, avocado, topinambur, sezam, sos teriyaki
Gluten free
79
Bliny z trzema rodzajami kawioru:
czarny z Antonius Siberian 6*/żółty z pstrąga z Zielenicy/czerwony z łososia Keta, crème fraiche
99
Kwiaty cukinii,
tempura, ricotta, parmezan, mięta, kurki, bób, pomidory concasse, jalapeno
Vegetarian
56
Kurki z patelni,
estragon, śmietana, świeży koper, brioche
Vegetarian
58
Pomidor bawole serce
straciatella, czarna trufla, poziomki, pistacje, świeże zioła z pola
Gluten free Vegetarian
65
Selekcja polskich serów zagrodowych,
konfitura, orzech
Gluten free Vegetarian
59

ZUPY

Chłodnik polski z botwiny,
jajko owsiane, bób, młode ziemniaki, koper
Gluten free Vegetarian
34
Krem z kurek,
czarna trufla, filo
Vegetarian
39
Żurek na domowym zakwasie,
borowiki, cielęca kiełbasa, chrzan
42

DANIA GŁÓWNE

Pól kaczki z pieca,
dzika żurawina, Antonówka, puree, młody burak ćwikłowy /przygotowywana przy stole od 18;00/
Gluten free
98
Sznycel z mlecznej cielęciny „po wiedeńsku”,
wiejskie jajko sadzone, puree, mizeria, kiszona cytryna
89
Kotleciki jagnięce z kością
/Nowa Zelandia/ kurki, dziki brokuł, czerwona porzeczka, sos winny z figą
Gluten free
189
Wellington z polskiej polędwicy wołowej,
portobello z truflą, szpinak, demi-glace
169
Wolno pieczone policzki wołowe,
pak choi, ziemniak confit, rokitnik, jałowcowy demi-glace, świeżo tarty chrzan
Gluten free
96
Kulbin,
nowalijki, kurki, bób, sos holenderski, estragon
Gluten free
129
Ośmiornica grillowana,
kremowe puree, czerwony kawior, iberico, fasolka szparagowa, nasturcja
Gluten free
149
Kremowe risotto,
borowiki, dojrzewająca Emilgrana, świeże zioła z pola
Vegetarian
79

GRILL

Polędwica wołowa
/ Polska, Hereford
Gluten free
200g/139
Antrykot wołowy
/Polska, jałówka/ sezonowany na sucho min. 31 dni
Gluten free
300g/195
T-bone steak
/Polska, Black Angus/sezonowany na sucho min. 45 dni
Gluten free
500g/269
Sosy: Pieprzowy/ bernaise/demi-glace
Gluten free
9

DODATKI

Francuskie ziemniaki z ogniska, masło ziołowe
Gluten free Vegetarian
18
Frytki, majonez truflowy, szczypiorek
Gluten free Vegetarian
22
Warzywa grillowane z ziołami
Gluten free Vegetarian
25
Fasolka szparagowa, młoda cukinia, sos holenderski, estragon
22
Pomidor ananasowy, cebula dymka, kwiaty kolendry
Gluten free Vegetarian
16
Wiosenne sałaty, avocado, dojrzewająca Emilgrana, winegret
Gluten free Vegetarian
20

DESERY

Tort bezowy, mascarpone, maliny
Gluten free Vegetarian
38
Sernik baskijski Soul Kitchen
Vegetarian
39
Crème brûlée
Gluten free Vegetarian
36
Torcik czekoladowy, orzech laskowy, owoce
Vegetarian
38
Truskawki, sos zabajone, wanilia
Gluten free Vegetarian
36
Poziomki, lody z maślanki, pistacje
Gluten free Vegetarian
49

APPETIZERS

Vegetarian dania wegetariańskie Gluten free dania bezglutenowe
Home-baked bread,
with eco-flour, chive olive oil, whipped butter with Maldon salt
19
Julina Speciale No2 oysters,
France/ slightly salty, hazelnut flavor
Gluten free
1 szt./23
Beef tenderloin tartare,
marinated boletus mushrooms, pickles, lovage, toast, lettuce with vinaigrette (prepared at the table)
64
Dumplings with roasted duck,
fresh marjoram, cranberries, Antonówka apple, smoked cream
44
Bluefin tuna,
fresh black truffle, avocado, Jerusalem artichoke, sesame, teriyaki sauce
Gluten free
74
Pancakes with three types of caviar:
black from Antonius Siberian 6*/yellow from Zielenica trout/red from Keta salmon, crème fraiche
99
Zucchini flowers,
tempura, ricotta, parmesan, mint, chanterelles, broad beans, concasse tomatoes, jalapeno
Vegetarian
56
Pan-fried chanterelles,
tarragon, cream, fresh dill, brioche
Vegetarian
58
Buffalo heart tomato,
strachatella, black truffle, strawberries, pistachios, fresh herbs
Gluten free Vegetarian
65
Selection of Polish farm cheeses,
jam, walnut
Gluten free Vegetarian
59

SOUPS

Polish cold beet soup,
oatmeal egg, broad bean, young potatoes, dill
Gluten free Vegetarian
34
Cream of chanterelle,
black truffle, filo
Vegetarian
39
Sour rye soup on homemade sourdough,
boletus mushrooms, veal sausage, horseradish
42

MAIN COURSES

Half a duck from the oven,
wild cranberries, Antonovka aplle, puree, young beetroot /prepared at the table from 6:00 p.m./
Gluten free
98
Milky veal schnitzel “Viennese style”,
fried country egg, mashed potatoes, cucumber salad, pickled lemon
89
Lamb chops with bone
/New Zealand/chanterelles, wild broccoli, red currant, wine sauce with fig
Gluten free
189
Polish beef tenderloin Wellington
portobello with truffle, green beans with breadcrumbs, demi-glace
169
Slow-roasted beef cheeks,
pak choi, potato confit, sea buckthorn, juniper demi-glace, freshly grated horseradish
Gluten free
96
Shadefish,
spring vegetables, chanterelles, broad beans, Hollandaise sauce, tarragon
Gluten free
129
Grilled octopus,
white asparagus, bouillabaisse sauce, lobster oil, iberico, peperonata, nasturtium
Gluten free
149
Creamy risotto,
boletus, ripe Emilgrana, fresh herbs
Gluten free Vegetarian
79

GRILL

Beef tenderloin
/Poland, Hereford/ 200 g/
Gluten free
200g/139
Beef entrecote
/Poland, heifer/ dry seasoned minimum for 31 days
Gluten free
300g/195
T-bone steak
/Poland, Black Angus/ dry seasoned min. 45 days
Gluten free
500g/269
Sauces: Pepper/ bernaise/demi-glace
Gluten free
9

SIDE DISHES

French potatoes from the fire, herb butter
Gluten free Vegetarian
19
French fries, truffle mayonnaise, chives
Gluten free Vegetarian
22
Grilled vegetables with herbs
Gluten free Vegetarian
25
Green beans, young zucchini, hollandaise sauce, tarragon
22
Pineapple tomato, spring onion, coriander flowers
Gluten free Vegetarian
16
Spring salads, avocado, ripe Emilgrana, vinaigrette
Gluten free Vegetarian
22

DESSERTS

Meringue cake, mascarpone, raspberries
Gluten free Vegetarian
38
Basque cheesecake Soul Kitchen
Vegetarian
39
Crème brulee
Gluten free Vegetarian
36
Chocolate cake, hazelnut, fruit
Vegetarian
38
Strawberries, zabaglione sauce, vanilla
Gluten free Vegetarian
36
Strawberries, buttermilk ice cream, pistachios
Gluten free Vegetarian
49

Lunch menu
od poniedziałku do piątku
12:00-16:00 (55 PLN)

Do rachunku od każdego stolika
zostanie wliczony serwis 12,5%.

Lista alergenów jest dostępna na
życzenie gości.

Lunch menu from Monday to Friday 12:00 a.m. - 4:00 p.m (55 PLN)

A 12,5% service charge will be included in the bill for each table.

A list of allergens is available upon request.

No. 1, 1.04.2025
No. 1, 1.04.2025
Instagram Facebook
Polityka prywatności