WIOSNA 2025 / SPRING 2025
PRZYSTAWKI
Pieczywo własnego wypieku,
na eko mące, oliwa szczypiorkowa, bite masło z solą Maldon
19
Ostrygi Julina Speciale No2,
Francja/ delikatnie słone, posmak orzecha laskowego
1 szt./23
Tatar z polędwicy wołowej,
marynowane borowiki, pikle, lubczyk, grzanka, sałaty z winegret /przygotowywana przy stole/
64
Pierogi z pieczoną kaczką,
świeży majeranek, żurawina, antonówka, wędzona śmietana
44
Tuńczyk Bluefin,
czarna trufla, avocado, topinambur, sezam, sos teriyaki
79
Bliny z trzema rodzajami kawioru:
czarny z Antonius Siberian 6*/żółty z pstrąga z Zielenicy/czerwony z łososia Keta, crème fraiche
00
Kwiaty cukinii,
tempura, ricotta, parmezan, mięta, kurki, bób, pomidory concasse, jalapeno
56
Kurki z patelni,
estragon, śmietana, świeży koper, brioche
58
Pomidor bawole serce
straciatella, czarna trufla, poziomki, pistacje, świeże zioła z pola
65
Selekcja polskich serów zagrodowych,
konfitura, orzech
59
ZUPY
Chłodnik polski z botwiny,
jajko owsiane, bób, młode ziemniaki, koper
34
Krem z kurek,
czarna trufla, filo
39
Żurek na domowym zakwasie,
borowiki, cielęca kiełbasa, chrzan
42
DANIA GŁÓWNE
Pól kaczki z pieca,
dzika żurawina, Antonówka, puree, młody burak ćwikłowy /przygotowywana przy stole od 18;00/
98
Sznycel z mlecznej cielęciny „po wiedeńsku”,
wiejskie jajko sadzone, puree, mizeria, kiszona cytryna
89
Kotleciki jagnięce z kością
/Nowa Zelandia/ kurki, dziki brokuł, czerwona porzeczka, sos winny z figą
189
Wellington z polskiej polędwicy wołowej,
portobello z truflą, szpinak, demi-glace
169
Wolno pieczone policzki wołowe,
pak choi, ziemniak confit, rokitnik, jałowcowy demi-glace, świeżo tarty chrzan
96
Kulbin,
nowalijki, kurki, bób, sos holenderski, estragon
129
Ośmiornica grillowana,
kremowe puree, czerwony kawior, iberico, fasolka szparagowa, nasturcja
149
Kremowe risotto,
borowiki, dojrzewająca Emilgrana, świeże zioła z pola
79
GRILL
Polędwica wołowa
/ Polska, Hereford
200g/139
Antrykot wołowy
/Polska, jałówka/ sezonowany na sucho min. 31 dni
300g/195
T-bone steak
/Polska, Black Angus/sezonowany na sucho min. 45 dni
500g/269
Sosy: Pieprzowy/ bernaise/demi-glace
9
DODATKI
Francuskie ziemniaki z ogniska, masło ziołowe
18
Frytki, majonez truflowy, szczypiorek
22
Warzywa grillowane z ziołami
25
Fasolka szparagowa, młoda cukinia, sos holenderski, estragon
22
Pomidor ananasowy, cebula dymka, kwiaty kolendry
16
Wiosenne sałaty, avocado, dojrzewająca Emilgrana, winegret
20
DESERY
Tort bezowy, mascarpone, maliny
38
Sernik baskijski Soul Kitchen
39
Crème brûlée
36
Torcik czekoladowy, orzech laskowy, owoce
38
Truskawki, sos zabajone, wanilia
36
Poziomki, lody z maślanki, pistacje
49
APPETIZERS
Home-baked bread,
with eco-flour, chive olive oil, whipped butter with Maldon salt
19
Julina Speciale No2 oysters,
France/ slightly salty, hazelnut flavor
1 szt./23
Beef tenderloin tartare,
marinated boletus mushrooms, pickles, lovage, toast, lettuce with vinaigrette (prepared at the table)
64
Dumplings with roasted duck,
fresh marjoram, cranberries, Antonówka apple, smoked cream
44
Bluefin tuna,
fresh black truffle, avocado, Jerusalem artichoke, sesame, teriyaki sauce
74
Pancakes with three types of caviar:
black from Antonius Siberian 6*/yellow from Zielenica trout/red from Keta salmon, crème fraiche
99
Zucchini flowers,
tempura, ricotta, parmesan, mint, chanterelles, broad beans, concasse tomatoes, jalapeno
56
Pan-fried chanterelles,
tarragon, cream, fresh dill, brioche
58
Buffalo heart tomato,
strachatella, black truffle, strawberries, pistachios, fresh herbs
65
Selection of Polish farm cheeses,
jam, walnut
59
SOUPS
Polish cold beet soup,
oatmeal egg, broad bean, young potatoes, dill
34
Cream of chanterelle,
black truffle, filo
39
Sour rye soup on homemade sourdough,
boletus mushrooms, veal sausage, horseradish
42
MAIN COURSES
Half a duck from the oven,
wild cranberries, Antonovka aplle, puree, young beetroot /prepared at the table from 6:00 p.m./
98
Milky veal schnitzel “Viennese style”,
fried country egg, mashed potatoes, cucumber salad, pickled lemon
89
Lamb chops with bone
/New Zealand/chanterelles, wild broccoli, red currant, wine sauce with fig
189
Polish beef tenderloin Wellington
portobello with truffle, green beans with breadcrumbs, demi-glace
169
Slow-roasted beef cheeks,
pak choi, potato confit, sea buckthorn, juniper demi-glace, freshly grated horseradish
96
Shadefish,
spring vegetables, chanterelles, broad beans, Hollandaise sauce, tarragon
129
Grilled octopus,
white asparagus, bouillabaisse sauce, lobster oil, iberico, peperonata, nasturtium
149
Creamy risotto,
boletus, ripe Emilgrana, fresh herbs
79
GRILL
Beef tenderloin
/Poland, Hereford/ 200 g/
200g/139
Beef entrecote
/Poland, heifer/ dry seasoned minimum for 31 days
300g/195
T-bone steak
/Poland, Black Angus/ dry seasoned min. 45 days
500g/269
Sauces: Pepper/ bernaise/demi-glace
9
SIDE DISHES
French potatoes from the fire, herb butter
19
French fries, truffle mayonnaise, chives
22
Grilled vegetables with herbs
25
Green beans, young zucchini, hollandaise sauce, tarragon
22
Pineapple tomato, spring onion, coriander flowers
16
Spring salads, avocado, ripe Emilgrana, vinaigrette
22
DESSERTS
Meringue cake, mascarpone, raspberries
38
Basque cheesecake Soul Kitchen
39
Crème brulee
36
Chocolate cake, hazelnut, fruit
38
Strawberries, zabaglione sauce, vanilla
36
Strawberries, buttermilk ice cream, pistachios
49
Lunch menu
od poniedziałku do piątku
12:00-16:00 (55 PLN)
Do rachunku od każdego stolika
zostanie wliczony serwis 12,5%.
Lista alergenów jest dostępna na
życzenie gości.
Lunch menu from Monday to Friday 12:00 a.m. - 4:00 p.m (55 PLN)
A 12,5% service charge will be included in the bill for each table.
A list of allergens is available upon request.
No. 1, 1.04.2025
No. 1, 1.04.2025